Over ons

Ingrid Duim

Mijn naam is Ingrid Duim en ik ben in 2004 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.

In 2005 kreeg ik de mogelijkheid om deze praktijk over te nemen. Dit was voor mij een uitgelezen kans, omdat mijn droom altijd is geweest ‘een eigen praktijk hebben’. Ik werk met veel plezier in deze praktijk. Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling. Het ene half uur help je een kind van 2 jaar en het volgende moment ga je naar een man toe van ruim 80 jaar! Het werken met de verschillende leeftijden geeft mij heel veel energie.

Naast deze praktijk werk ik op de Hogeschool Rotterdam. Hier geef ik les aan studenten die logopedist willen worden. Ook deze afwisseling tussen voor de groep staan en individuele lessen spreekt mij enorm aan. Het houdt mij gemotiveerd.

Doordat de lijn tussen de opleiding en de praktijk erg aanwezig is, heb ik regelmatig stagiaires in de praktijk. De begeleiding van stagiaires is een grote uitdaging.

Na mijn opleiding tot logopedist heb ik een aantal cursussen gevolgd. Deze cursussen waren op het gebied van:

 • Stem
 • Dyslexie
 • Gehoorproblematiek
 • ADHD
 • OMFT
 • Fonologische stoornissen
 • Stagebeleiding
 • DTL (Directe Toegankelijkheid Logopedie)
 • Schisis
 • logopedie in een notendop
 • Prompt
 • SI (sensorische informatieverwerking)

Ik ben lid van de NVLF, dat is de beroepsvereniging van logopedisten. Daarnaast ben ik lid van de kwaliteitskring Dordrecht e.o. Dit is een kring van logopedisten, die als doel heeft de kennis op het gebied van logopedie en praktijkvoering te delen en de kwaliteit te verhogen.

Martine Grinwis

Mijn naam is Martine Grinwis en ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.
Sinds juni 2013 ben ik werkzaam in deze praktijk. Ik vind de afwisseling van het werken in een vrijgevestigde praktijk erg leuk en leerzaam. De verschillen in logopedische problematiek spreken mij erg aan.

Op maandag en dinsdag werk ik bij logopediepraktijk Alblasserdam. Naast mijn werk in deze praktijk werk ik nog twee dagen als docent op de Hogeschool Rotterdam. Dit doe ik met veel plezier.

Op donderdag werk ik op de locatie aan de Kerkstraat (de Schalm).

Mijn interesses lopen nog erg uiteen. Op dit moment ben ik erg geïnteresseerd in autisme spectrum stoornissen en de gedragsproblemen die met een taalprobleem kunnen samenhangen. In 2016 heb ik een 2-jarige masteropleiding afgerond gericht op de special need kinderen in het onderwijs. Logopedist zijn is echt iets wat bij mij past. Ik hou zelf erg van praten en ben altijd geïnteresseerd in wat er in de ander omgaat. Werken met kinderen en ouders vind ik erg leuk, maar ook volwassenen behandel ik graag. Verder ben ik erg voor een multidisciplinair samenwerking en ik zal dan ook goed contact onderhouden met de partijen die rondom de cliënt zijn betrokken.
Mijn meest recente cursus is op het gebied van Prompt.

Ik hou erg van gezelligheid maar kan ook goed alleen zijn. Ik hou van dansen, lezen, sporten en buiten zijn.

Ik ben lid van de NVLF, dat is de beroepsvereniging van logopedisten. Daarbij sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Sophie van Dok
Mijn naam is Sophie van Dok. Sinds December 2015 ben ik werkzaam in deze logopediepraktijk. Ik werk hier op donderdag en vrijdag.

Het werken in een vrijgevestigde logopediepraktijk geeft uiteenlopende werkzaamheden, dat is iets dat mij erg aanspreekt.  Mijn interesses lopen dan ook erg uiteen. Zowel het behandelen van kinderen als volwassenen vind ik erg leuk. In de stages die ik tijdens mijn opleiding heb gevolgd zijn beide vakgebieden dan ook uitgebreid aan bod gekomen.

Ik heb de cursus OMFT gedaan en ben inmiddels gespecialiseerd in het behandelen van afwijkende mondgewoonten.

Ik heb mj verdiept in het behandelen van mensen met een taalstoornis door een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Verder verdiep ik mij ook in de behandeling van kinderen. De meest recente cursus is op het gebied van Afasietherapie en diagnostiek.

Naast logopedie houd ik van muziek maken, met vrienden leuke dingen ondernemen, lezen en sporten.

Ik ben lid van de NVLF, dat is de beroepsvereniging van logopedisten. Zij stellen zich onder andere ten doel het vakgebied logopedie en de kwaliteit van de logopedie voortdurend te verbeteren.

Petra Jansen
Mijn naam is Petra Jansen. Ik woon sinds januari 2017 met mijn man in Alblasserdam, waar ik ook ben geboren en opgegroeid. In 2011 ben ik afgestudeerd als logopediste aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb in de jaren daarna in een logopediepraktijk gewerkt, maar ook in het Speciaal (Basis)Onderwijs. Daardoor heb ik ervaring opgedaan met verschillende logopedische problematiek. In januari 2018 ben ik bij logopediepraktijk Alblasserdam komen werken. Ik werk daar het liefst met kinderen. Ik vind het daarbij belangrijk om de logopediebehandelingen niet alleen leerzaam maar ook leuk te maken, zodat de kinderen met plezier komen en mede daardoor snel vooruitgaan. Een goede samenwerking met de ouders en eventuele andere betrokkenen is voor mij ook erg belangrijk.
Naast mijn werk in de logopediepraktijk, werk ik als docent NT2. Dat betekent dat ik Nederlandse les geef aan mensen die nog niet zo lang in Nederland zijn. In mijn vrije tijd houd ik van zingen, handletteren, lezen en leuke dingen doen met familie of vrienden.
Ik ben lid van de NVLF en ik sta ook geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

kp